Potrzeba:
- pierś z kurczaka,
- pieczarki,
- boczek,
- śmietana,
- cebulka (może być pokrojona w kostki),
- czosnek (j.w.),
- makaron tak naprawdę jakikolwiek, ale najlepsze farfale.
Przygotowanie:
Mięso pokroić, pieczarki też, boczek także oczywiście.
Obsmażyć boczek razem z czosnkiem i cebulą. Dodać pieczarki, a potem mięso. Ugotować makaron, jak wszystko będzie mniej więcej gotowe dodać śmietanę i przyprawić (przyprawiać także w trakcie). Pogotować troszkę, ale nie za dużo. Można posypać lekkim serem tartym i jakąś zieleniną. Do wyboru według upodobań.
W kwestii przypraw dowolność w zależności od smaków i upodobań. Na ostro można dać paprykę, albo dla hardocorowców chilli. Danie szybkie i w miarę smaczne.
« poprzednia | następna » |
---|