Agroturystyka

  • Zwiększ rozmiar czcionki
  • Domyślny  rozmiar czcionki
  • Zmniejsz rozmiar czcionki

Zupa pieczarkowa

Email

Składniki:

40 dag średniej wielkości pieczarek
Kilka grzybów suszonych dla wzmocnienia smaku
1 litr bulionu grzybowego
łyżka masła
szklanka mleka
1 łyżka mąki
sól w ziarenkach, pieprz, mały listek laurowy

Przyrządzanie:
Namoczyć grzyby suszone w niewielkiej ilości wody. Pieczarki, po umyciu i wysuszeniu należy pokroić na małe talarki. Podsmażyć je na patelni na maśle, a następnie wrzucić do przygotowanego uprzednio świeżego bulionu grzybowego. Wrzucić namoczone grzyby wraz z wodą. Gotować przez około 20 minut, a następnie dodać rozmieszane mleko z mąką. Przyprawić do smaku. Zupa szybka i prosta. Najdłużej trwa moczenie grzybów suszonych. Ale z tego elementu można zrezygnować.

 

 
Reklama

Kto nas odwiedza

Naszą witrynę przegląda teraz 1 gość 

Reklama

Firma Handlowo-Usługowa

"K i H Transport"

Ciechanowiecka 31

17-300 Siemiatycze

tel/fax: +48 85 655 36 99

GSM: +48 516 134 164

e-mail: kihtransport@gmail.pl


176560
Dziś4